VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag wacht VSCO’61 opnieuw een lange uitreis. Ditmaal gaat de rit naar Sparta Enschede. De wedstrijd op sportpark Schreurserve begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer M. (Meine) de Boer. De onderlinge verschillen tussen VSCO’61 en Sparta Enschede zijn groot. Sparta Enschede staat op de derde plaats met een punt achterstand op de koplopers WVF en Hulzense Boys. Zaterdag valt de beslissing wie van deze drie teams de eerste periodetitel wint. VSCO’61 staat op de twaalfde plaats en moet de strijd aanbinden om zich (rechtstreeks) te handhaven.

Afgelopen zaterdag wist Sparta Enschede met ruime cijfers te winnen van PH (Almelo). In Almelo werd het maar liefst 2-6. Bij rust stond het al met 0-3 voor. Na rust kwam PH (Almelo) nog wel terug tot 2-3, maar nadat tien minuten voor tijd de 2-4 op het scorebord kwam, was het verzet van PH (Almelo) gebroken.

VSCO’61 verloor afgelopen zaterdag een cruciaal duel in de kelder van de Tweede klasse H. Tegen rode lantaarndrager ASC’62 werd een 2-3 thuisnederlaag geleden. Bij rust stond het 0-1 voor ASC’62. Een opleving na rust zorgde voor een 2-1 voorsprong voor De Kanaries, maar deze voorsprong werd niet vastgehouden. Uiteindelijk werd de wedstrijd in blessuretijd beslist in het nadeel van VSCO’61. Dit betekent dat de komende weken voor VSCO’61 in het teken staan om zich te ontworstelen aan de degradatiezone.

Sparta Enschede is niet geheel een onbekende tegenstander voor VSCO’61. Op 13 mei 2000 speelden beide teams tegen elkaar in de nacompetitie in Oosterwolde. Tijdens deze wedstrijd voltrok zich de vuurwerkramp in de wijk Roombeek in Enschede.  Ook in de nacompetitie seizoen 2000/2001 en 2008/2009 kwamen beide teams elkaar tegen. Werden de twee eerste dubbele ontmoetingen door VSCO’61 verloren, het laatste treffen bracht meer succes en promoveerde VSCO’61 uiteindelijk naar de eerste klasse.

Zaterdag zijn de kaarten anders geschud. Nu in de reguliere competitie kan Sparta Enschede bij winst de eerste periode pakken, maar dan moeten WVF en Hulzense Boys wel punten laten liggen. VSCO’61 zal proberen dit te voorkomen en hoopt dat het met een resultaat huiswaarts kan keren.

De spelersbus vertrekt om 11:45 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment