Een rotsblok van het formaat auto maakte in de derde etappe een voortijdig einde aan de Dakar 2020 voor het Rainbow Truckteam. Door de aanvaring met de steen raakte het chassis van de MAN dusdanig beschadigd dat reparatie niet mogelijk is en doorgaan niet is toegestaan. Gerrit Zuurmond, Jasper Riezebos, Klaas Kwakkel en de rest van het team vliegen nog deze week terug naar Nederland.

Rainbow was ook de derde etappe, een lus van 427 km in de omgeving van Neom, hartstikke goed bezig en reed tijden rond de vijftiende plaats. “We konden leuk meekomen”, vertelt Gerrit Zuurmond. “Het ging bijzonder goed en misschien ben ik daardoor wel iets te overmoedig geworden.”

Negen kilometer voor de finish, op een pad met veel stenen, stuurde Zuurmond de MAN iets te enthousiast door een bocht. “De truck gleed weg en knalde met ongeveer 70 kilometer tegen een rotsblok aan. Die gaf niet mee. Het was een flinke klap, rechtsvoor. We zijn uitgestapt om te kijken en toen we zagen dat de wielen nog recht stonden, zijn we een stukje achteruit gereden. Toen zagen we dat er olie onderuit liep en dat de versnellingsbak was gescheurd.”

Dat konden de mannen wel provisorisch repareren, zodat ze nog op eigen kracht de finish bereikten. Daar bleek de schade groter dan aanvankelijk vermoed: de chassisbalk rechts is krom en de ophanging van de versnellingsbak is afgescheurd. “We zijn zelf op weg gegaan naar het bivak en halverwege hebben we de auto op de trailer gezet van de assistentie die we al hadden gebeld. Dit kunnen we niet repareren en we mogen er ook niet meer mee starten. Ook dat is Dakar, maar het is wel heel erg jammer.”

De truck blijft dus op de trailer staan. Morgen rijdt het team terug naar Jeddah, een rit van ongeveer 1000 kilometer. Daar brengen ze alles naar de haven. Zelf vliegen ze terug naar Nederland, waarschijnlijk vrijdag, om thuis de teleurstelling verder te verwerken.

Luister hier naar het interview dat Rallymaniacs had met Gerrit Zuurmond <https://ymlpmail6.com/9ffa5mjsearaehhqbazamseadambhy/click.php>

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment