kv elburg 

ELBURG - Elburg 1 heeft zaterdag in de eerste wedstrijd van het jaar 2020 geen punten kunnen pakken tegen HKC 1 uit Enschede. Na een gelijk opgaande wedstrijd was het HKC die in de slotfase over de langste adem beschikte. Elburg verloor enigszins geflatteerd met 16-22. Ondanks het verlies toonde coach Jan Westland zich na afloop tevreden over het vertoonde spel. “Elburg is altijd een ploeg geweest die het vooral korfballend wilde laten zien. Nu komt het ook aan op strijd en passie en dat lijkt het team goed te beseffen. We speelden één van de beste wedstrijden van dit seizoen”.

Met inzet, strijd en passie toonde Elburg zich inderdaad tot ver in de tweede helft gelijkwaardig aan HKC, dat mee doet om de bovenste plaatsen in de 2e klas C. Elburg heeft met slechts twee punten de punten hard nodig en dat beseft het team, gezien het vertoonde spel, zich terdege.

De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op, met soms een voorsprong voor HKC of voor de Elburgers. Op 8-5 had Elburg een gaatje geslagen en het vele publiek in sporthal ’t Huiken ging er eens goed voor zitten. Hing er een stunt in de lucht? HKC liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam terug tot 9-9, wat ook de ruststand was.

Na rust brak er een rommelige periode aan en pas na 10 minuten in de tweede helft werd er weer voor het eerst gescoord. Op 12-12 trok HKC langzaam het initiatief naar zich toe maar tot tien minuten voor tijd zat er nog steeds een goed resultaat in voor de Elburgers. HKC had echter het beste voor het laatste bewaard. Elk schot betekende een doelpunt zodat de nederlaag tegen deze sterke tegenstander toch nog ruim uitviel. Door het verlies blijft Elburg staan in de onderste regionen van de 2e klas C.

De doelpunten kwamen van:

Jordi Immeker 7; Naomi Westland 3; Noah de Jong 2; Rik Westland 1; Etienne uit de Fles 1; Benji Sjardijn 1; Danique uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag, 18 januari speelt Elburg weer thuiswedstrijden. Om 19.30 uur speelt Elburg 2 tegen Blauw Zwart 2 en om 20.50 uur speelt Elburg 1 tegen DOS-WK 1.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment