omrin

ELBURG – De Gemeente Elburg krijgt regelmatig vragen van inwoners waarom kunststof en drankkartons niet gescheiden worden ingezameld. Hieruit blijkt dat veel inwoners niet weten dat Elburg gekozen heeft voor een combinatie van bron- en nascheiding. Dit levert het beste resultaat op als het gaat om hergebruik van grondstoffen.

GFT, papier, glas, textiel en klein chemisch afval, scheiden we aan de bron, dus huis aan huis en via verzamelunits bij winkelcentra. Plastic, metalen en drankkartons (PMD) worden d.m.v. nascheiding bij de afvalverwerker achteraf uit het restafval gehaald.

De gemeente wil jullie graag laten zien hoe het proces van het ophalen tot aan het scheiden van al dit restafval bij de afvalverwerker gaat. Daarom worden jullie van harte uitgenodigd om mee te gaan met een geheel verzorgde excursie richting het hoge noorden. Daar wordt het bedrijf Omrin bezocht. Het bezoek start met een welkomstwoord en een uitleg over het bedrijf Omrin en haar activiteiten. Daarna gaat u op weg naar de installaties waar u inzicht krijgt in het scheidings- en/of verbrandingsproces.

Wanneer

Vrijdag 14 februari.

Tijdstip

14.00 uur vertrek met de bus. Verzamelen op de parkeerplaats achter het gemeentehuis. Rond 19.30 uur hoopt men weer terug te zijn in Elburg.

Wilt u mee?

U kunt zich opgeven via gemeente@elburg.nl. Vermeld in de mail uw adresgegevens en telefoonnummer en met hoeveel personen u mee gaat. Voor een broodmaaltijd en drinken wordt gezorgd. Mocht u speciale dieetwensen hebben kunt u deze in de mail aangeven. Er kunnen 40 personen mee, dus wees er snel bij want VOL = VOL. Voor de 1,5 uur durende excursie moet u minimaal 16 jaar zijn en goed trappen kunnen lopen!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment