cq5dam.web.384.614

''T HARDE - De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 11 februari in ‘t Harde de lokale ronde voor de gemeente Elburg van de Nationale Voorleeswedstrijd. Acht schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers
De schoolkampioenen in Elburg zijn Caitlin van Verseveld van De Blerck, Elsa Westerink van Innova, Daniël Prophitius van de Prins Willen Alexanderschool, Mieke Hoogland van De Borchstee, Julia Bos van De Parel, Lynn Wittingen van De Regenboog, Roos van de Weg van De Wildemaet en Anne-Claire Vonk van Jeanne d'Arc.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken van op dit moment populaire auteurs en van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek
De jury bestaat uit wethouder Klein, de heer Vonk van de Oranje vereniging en mevrouw Mensink, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen. Bijzonder bij deze lokale voorleesronde is dat de Oranjevereniging de voorleeskampioen uitnodigt om op 4 mei een gedicht voor te lezen bij Dodenherdenking.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De voorleeskampioen van deze lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Elburg te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 27 mei 2020. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2020 gekozen worden.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.
 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment