kve

ELBURG - Zaterdagmiddag speelde Elburg 1 de thuiswedstrijd tegen DWS 1 uit Kootwijkerbroek. Na een sterke eerste helft en een mindere tweede helft trok Elburg aan het langste eind en won verdiend met 17-12. Elburg en DWS hadden beide nog geen punten gepakt in deze veldcompetitie. Trainer/coach Jackie de Vries was voor de wedstrijd optimistisch. “We laten het tijdens de training wel zien dus het zit er wel in. Een wedstrijd winnen is in deze fase heel belangrijk”.

Duidelijk was dat deze wedstrijd voor beide ploegen belangrijk was. De winnaar verliet de onderste plaats en dat voelt toch beter. Elburg pakte de wedstrijd voortvarend aan. Elburg was scherp en scoorde gemakkelijk van afstand maar ook uit enkele fraaier acties onder de korf. Na tien minuten stond de thuisploeg al op een 5-1 voorsprong en die voorsprong heeft met name DWS de hele wedstrijd parten gespeeld. Vanaf toen liep men achter de feiten aan alhoewel het team zich uiteindelijk niet snel gewonnen gaf. Elburg zat goed in de wedstrijd en kon de voorsprong van vijf doelpunten vast houden tot de rust (12-7), op dat moment een dik verdiende voorsprong. Na rust speelde Elburg een stuk minder en ook de doelpunten wilde niet meer vallen. Dat DWS zich niet zo gemakkelijk gewonnen gaf blijkt wel uit de stand halverwege de tweede helft (13-11). DWS knokte voor iedere bal en speelde zich langzamerhand terug in de wedstrijd. De slotfase was echter voor de Elburgers. Met name drie doelpunten van Jordi Immeker stelden de zege en de twee punten veilig.

De doelpunten kwamen van: Jordi Immeker 7; Corné Prins 4; Emily van der Linde 3; Etienne uit de Fles 2; Emma Veldkamp 1.

Volgende week zaterdag 3 oktober gaan Elburg 1 en 2 naar Terschuur. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen Revival 2 en om 15.30 uur speelt Elburg 1 tegen Revival 1.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment