VSCO

OOSTERWOLDE - In de tweede bekerwedstrijd thuis tegen zondag tweedeklasser BWO uit Hengelo wist VSCO’61 een verdienstelijke 5-2 overwinning te boeken. Door deze overwinning is VSCO’61 nog volop in de race om zich te plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi. VSCO’61 startte sterk en kreeg binnen de minuut al de eerste kans. Rick Pul stuurde Luca Veldhoen diep, maar doelman Jens Binnendijk wist ternauwernood met de voet een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant zag Bob Wiegerinck zijn voorzet hard en aan iedereen voorbij gaan. In de 8e minuut was het wel raak voor VSCO’61. Luca Veldhoen sneed vanaf de linkerkant naar binnen, legde de bal breed op Robert Dekker die via een verdediger doelman Binnendijk kansloos liet (1-0).

BWO was ook dichtbij een treffer. Uit een hoekschop kopte de mee opgekomen Kevin Weghorst hard in, maar doelman Arjan ten Klooster wist redding te brengen. Vooral uit corners was BWO een aantal keren gevaarlijk als het centrale verdedigingsduo met veel lengte mee naar voren kwam. In de 12e minuut kwam VSCO’61 op een 2-0 voorsprong. Een mooi pass van Thomas van de Kolk werd door Klaas Woudenberg met een snoekduik binnengekopt.

Halverwege de eerste helft wist BWO de aansluitingstreffer te scoren. Uit een corner tastten de Kanaries mis en bij de tweede paal wist Stan Kokenberg de 2-1 binnen te werken. Nadat eerst een doelpunt van Robert Dekker vanwege buitenspel werd afgekeurd, was het na ruim een halfuur spelen wel raak. Luca Veldhoen, deze middag een plaaggeest voor zijn tegenstander, werd binnen de zestien onderuit gehaald. Aanvoerder Rick Pul scoorde onberispelijk vanaf de elfmeterstip (3-1).

Colin Blaauw wist ook te scoren, maar ook dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Het was uitstel van executie. Vlak voor rust zette Luca Veldhoen met een beheerste schuiver de 4-1 op het scorebord wat tevens ruststand was.

De tweede helft koud begonnen of de bal lag alweer in het net. Nu wist BWO de 4-2 te scoren via Krijn Terink en bracht de spanning weer enigszins terug. VSCO’61 leek het antwoord snel klaar te hebben, maar op aangeven van Klaas Woudenbergh zag Colin Blaauw zijn schot van de lijn gekeerd. BWO probeerde wel de aansluitingstreffer te scoren, maar kwam niet tot kansen. Het slotakkoord was voor VSCO’61. Invaller Jan van ’t Oever stuurde Klaas Woudenbergh diep, die doelman Binnendijk omspeelde en de eindstand op 5-2 bracht.

Door dit resultaat heeft VSCO’61 plaatsing voor de knock-out fase in het bekertoernooi volledig in eigen hand. Een goed resultaat volgende week tegen ASC’62 uit Dalfsen is dan wel nodig. Deze wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment