VSCO

OOSTERWOLDE  - Thuis tegen een van de titelkandidaten weet VSCO’61 een verdienstelijk gelijkspel te behalen. Unicum Lelystad mag uiteindelijk de handen dichtknijpen dat ze met een gelijkspel het veld kunnen verlaten.

Het mag duidelijk zijn dat Unicum de beter voetballende ploeg is. De vereniging heeft aspiraties om de komende jaren hogerop te voetballen. VSCO’61 zette daar een dosis beleving en werklust tegenover dat uiteindelijke leidde tot een meer dan verdiend gelijkspel.

Maar wat was VSCO’61 dichtbij een overwinning! De eerste kans voor De Kanaries viel te noteren in de tweede minuut. Na een snel genomen vrije trap van Thomas van de Kolk verscheen Luca Veldhoen alleen voor doelman Milan Leibbrand. De blonde aanvaller van VSCO’61 had iets te veel tijd nodig om tot scoren te komen. Aan de andere kant liet Giovanni Euson een geweldige kans liggen, alleen voor doelman Arjan te Klooster, door de bal volledig te missen.

In de negende minuut is het dan raak voor VSCO’61. Na een vrije trap van Thomas van de Kolk weet Luca Veldhoen te scoren na slecht wegwerken door de defensie van Unicum (1-0). Unicum kreeg hierna enkele kansen, maar het vizier van de Lelystedelingen stond niet op scherp. In de 37e minuut veroorzaakte Hans de Vos een penalty na een lichte touché op Dyllan Lanser. De penalty werd binnengeschoten door Joshua Tijdens (1-1).

In de tweede helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Veel en grote kansen vielen er nauwelijks te noteren. Spannend was het wel. In de slotfase ontbrandde de wedstrijd. Superspits Cees Toet was een kwartier voor tijd ingebracht om de overwinning voor Unicum te forceren. Het was echter VSCO’61 dat de 2-1 op het scorebord wist te brengen. Jan van ’t Oever scoorde na een goede actie van Luca Veldhoen.

Hierna sloeg de vlam in de pan. Na een puike redding van doelman Arjan ten Klooster werd een actie van Remco van ’t Hul bestraft met een strafschop. Doelman Arjan ten Klooster wist de penalty van Cees Toet te stoppen. De topspits van Unicum liet zich hierna gaan en schoffelde aanvaller Luca Veldhoen neer. Direct rood van de goed leidende scheidsrechter Steen en vanwege het ontstane tumult een afkoelingsperiode voor beide teams.

In de resterende drie minuten wist Unicum nog de gelijkmaker te scoren. Slecht wegwerken aan de kant van VSCO’61 en een doelman die op de doelpoging op het verkeerde been stond, bracht Unicum toch nog een gelukkig gelijkspel. Volgende week speelt VSCO’61 uit tegen Lunteren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment