VSCO

OOSTERWOLDE - In de eerste ronde van de knock-outfase boekt VSCO’61 een 3-1 overwinning op KCVO uit Vaassen. Ondanks een snelle achterstand wisten De Kanaries de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Al in de derde minuut keek VSCO’61 tegen een 0-1 achterstand aan. Een vloeiende combinatie door het hart van de defensie bracht Melvin Balk alleen voor doelman Arjan ten Klooster. Met een bekeken schuiver in de rechter benedenhoek liet Balk de VSCO’61-goallie kansloos. Al na tien minuten moest hoofdtrainer Stephan Nuesink Jochem van ’t Oever met een spierblessure wisselen. Voor hem kwam in het veld Aron Sleurink.

VSCO’61 kon in het eerste deel van de wedstrijd aanvallend moeilijk een vuist maken en had geluk dat na een half uur Daniel Hulleman vrij voor doelman Ten Klooster de bal naast schoot.  Ook kwam VSCO’61 goed weg bij een schot van Melvin Balk op de lat. Na 38 minuten kwam VSCO’61 enigszins verrassend op gelijke hoogte. Een afgeslagen bal werd door Luca Veldhoen vanaf rand zestien hard diagonaal binnengeschoten (1-1). Even later had Veldhoen de 2-1 op zijn schoen, maar vrij voor het doel lepelde hij de bal over.

Ook het begin van de tweede helft was voor KCVO. Tom Tangelder was dichtbij een treffer, maar de ingevallen Hans de Vos wist de bal voor de doellijn weg te werken. Hierna trok VSCO’61 de wedstrijd meer naar zich toe en was enkele malen gevaarlijk via Klaas van Woudenbergh en Luca Veldhoen. In de 68e minuut leverde dit een treffer op. Luca Veldhoen ontdeed zich van enkele tegenstanders en vond Klaas van Woudenbergh die op zijn beurt Jan van ’t Oever de gelegenheid gaf om de 2-1 aan te tekenen.

KCVO nam hierna meer en meer risico om de gelijkmaker te forceren, maar VSCO’61 wist hiervan, ondanks enkele mogelijkheden, niet van te profiteren. Een kwartier voor tijd claimde VSCO’61 een strafschop nadat Veldhoen binnen de zestien onderuit werd gehaald, maar scheidsrechter Yilanci wilde van geen strafschop weten. In de 90e minuut profiteerde Thomas van de Kolk van slecht uit verdedigen aan de kant van KCVO en bracht de eindstand op 3-1.

Volgende week speelt VSCO’61 de uitwedstrijd tegen buurman OWIOS. Helaas zonder publiek. DE wedstrijd begint om 14:30 uur en wordt hoogstwaarschijnlijk via de LOCO uitgezonden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment