ELBURG - Zaterdag 17 mei zal er de gehele dag worden gekorfbald op het Burgemeester Bode Sportpark. 's Morgens om 9:00 uur zal de eerste wedstrijd beginnen en 's avonds om 18:30 uur zal het 3e seniorenteam van Elburg de dag sluiten. Het kan een mooie dag worden in Elburg. Niet alleen schijnt er de hele dag een stralende zon te staan boven het sportpark, ook gaan verschillende jeugdteams spelen om het kampioenschap in hun klasse en zullen een aantal teams proberen om nog een kans te maken op een mogelijk kampioenschap. Er staan wat belangrijke wedstrijden op het programma.

KV Elburg B1 – Dindoa B2 14:15 uur
KV Elburg B1 komt al het gehele jaar uit in de 2e klasse en kan terug kijken op een mooi jaar. In de najaarscompetitie moest het team vooral wennen aan de nieuwe samenstelling en voor een aantal spelers het spelen in een hogere leeftijdscategorie. De B1 heeft aangetoond dat zij klaar zijn om een stap hogerop te kunnen maken. In de zaal werd er knap bovenin geëindigd en moest het kampioenschap helaas maar verdiend aan ASVD B1 worden gelaten. Uiteindelijk was het besef dat er meer in had gezeten groot. Het heeft de spelers scherp gemaakt om dit in de voorjaarscompetitie recht te zetten.

Nu op het veld krijgen zij zaterdag een nieuwe kans om dit seizoen alsnog kampioen te worden. De vorige wedstrijd uit in Ermelo was een spannende wedstrijd waarbij de thuisploeg onze B1 telkens een stapje voor bleef. In de 2de helft stelde Elburg orde op zaken door vrij vlot een voorsprong te nemen en deze de tweede helft niet meer weg te geven. De wedstrijd bleef spannend maar een paar minuten voor tijd werd de wedstrijd door een mooi afstandsschot beslist: Eindstand 9-11. Het team is er op gebrand om morgen in Elburg te laten zien dat hun ongeslagen status meer dan verdiend is. Door een 5de overwinning op rij kunnen zij het kampioenschap beslissen.

KV Elburg B2 – Wit Blauw B2 13:00 uur
Ook de B2 heeft een mooi seizoen achter de rug. Dit jaar voor het eerst spelend in de B-jeugd hebben de spelers aangetoond om tegen vaak fysiek grotere tegenstander, met een leuk spelletje veel wedstrijden te kunnen winnen. Het seizoen werd begonnen in de 5e klasse najaarscompetitie. Hierin waren de spelers van trainer Daniël Tijdeman veel te sterk voor de andere teams en eindigden ongeslagen bovenaan. Er is daarna voor gekozen om een stapje hogerop te doen en in de zaalcompetitie eindigden zij knap op de 3de plaats.

In de voorjaarscompetitie staan zij nu bovenaan en kunnen, met wat hulp uit Zwolle, morgen al kampioen worden. De B2 heeft een klein gaatje naar nummer 2 Sparta Nijkerk B2. Puntenverlies van Sparta morgenvroeg bij Oranje Zwart, betekent dat de B2 's middags voor de tweede keer dit seizoen kampioen kan worden!

De vorige wedstrijd tegen Wit Blauw eindigde in een 5-9 overwinning voor Elburg. Dit geeft zeker geen garanties voor de wedstrijd van morgen want Wit Blauw snoepte vorige week verrassend een puntje af bij Sparta Nijkerk (6-6). Het team zal dan ook alles op alles zetten om morgen een goed neer te zetten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment