DSC 0411

ELBURG - KV Elburg moest in de thuiswedstrijd tegen HKC opnieuw een nipt verlies incasseren. Het team van Jan de Haard verloor in de slotfase met 12-13. Deze wedstrijd was illustratief voor het korfbalseizoen 2013/2014. Korfballend doet Elburg goed mee, het maken van doelpunten blijft een probleem. Tegen HKC uit Utrecht was dat niet anders. Elburg probeert momenteel uit alle macht van de 7e plek af te komen om een promotie/degradatiewedstrijd te ontlopen. Tegen HKC was er een laatste mogelijkheid maar het zat er helaas niet in.

Beide teams maakten er op een zonovergoten Burg. Bode sportpark een leuke wedstrijd van. Vooral de eerste helft ging gelijk op met een Elburg die steeds aan de goede kant van de score zat. Halverwege de eerste helft leidde Elburg met 5-3 maar HKC had de stand bij rust rechtgetrokken (6-6).

Na rust nam HKC het initiatief wat over en moest Elburg in de achtervolging. Tocht zat een puntendeling of zelf winst er steeds nog in. Via 10-12 kwam een hard werkend Elburg in de slotfase nog dichtbij maar stond uiteindelijk toch weer met lege handen.

Theoretisch is rechtstreeks degradatie uit de 1e klas nog steeds mogelijk maar een beslissingswedstrijd ligt meer voor de hand. De reguliere afsluiting van de competitie, aanstaande zaterdag 24 mei tegen VEO uit Voorburg, is dan toch nog spannend.

Doelpunten Elburg-HKC:

Jordi Immeker 5; Benjamin Tijdeman 3; Hetty van den Berg 1; Etienne uit de Fles 1; Nynke de Haan 1; Jeffrey van Oene 1.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment