fesc

ELBURG - Zaterdag morgen stond er nog een inhaalwedstrijdje op het programma voor ESC F1. Misschien is het beter om te stellen dat dit een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen was, want het kampioenschap in de eerste klasse worden behaald. Hiervoor moest er nog wel gewonnen worden van het als zevende geplaatste Go Ahead Kampen F2. De plek op de ranglijst was bedriegelijk, van de wedstrijden tegen hoger geplaatste tegenstanders had Go Ahead er twee afgesloten met een gelijkspel, dus met name de technische staf was er nog niet helemaal gerust op. De jongens wisten al wel hoe dit af ging lopen. 'Wij worden gewoon kampioen'.

Na een wat mistig begin waarbij Go Ahead mocht aftrappen bleek al snel dat ESC de betere ploeg was, alleen waren er vrij veel kansen nodig om tot scoren te komen. Het duurde tot de zevende minuut. Jordi scoorde met het hoofd uit een corner van Tristan. De jongens en het massaal aanwezige publiek gingen helemaal uit hun dak. Hierna kreeg Go Ahead wel wat kleine mogelijkheden. Deze werden goed opgevangen door de minst gepasseerde verdediging van onze eerste klasse. Gezien het spelbeeld was het wachten op het volgende doelpunt van de Blauw-Witten. Deze kwam uit een corner die door Tristan in een keer in het doel gedraaid werd. Kort hierna scoorde Levi uit een mooi opgezette aanval de derde voor de Elburgers. Kort voor rust kwamen de gasten nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Mart. Maar gelukkig leidde dit niet tot tegengoals.

In de rust was er het besef dat we bij deze stand kampioen waren en dat het een kwestie was van de wedstrijd uitspelen. De boodschap was een mannetje extra achter de bal en proberen de nul te houden.

Ook in de tweede helft was ESC de betere ploeg, de druk bleef op het Kamper doel staan en er waren volop kansen. het duurde alleen tot 5 minuten voor het einde toen Dylano een aanval afrondde met een doelpunt. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met een meer dan verdiende comfortabele voorsprong werd de wedstrijd door F1 gewonnen.

Na het eindsignaal is het kampioenschap dubbel en dwars gevierd met een kampioensschaal, gebak, patat, drinken, confetti en (kinder)champagne. Deze week moet het vizier weer op scherp, zaterdag om 9:00 uur staat de bekerfinale tegen Mariënheem F1 op het programma, dan kunnen de mannen van F1 voor een uitzonderlijk moment binnen ESC zorgen door de "dubbel te pakken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment