a1

OOSTERWOLDE - VSCO'61 A1 is de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse uitstekend begonnen door Hoofdklasser ZAC A1 over twee wedstrijden te verslaan. Vorige week werd op sportpark De Heughte al een ruime 4-1 zege behaald, terwijl in Zwolle een keurig 1-1 gelijkspel werd bereikt. In de volgende nacompetitieronde treffen de Kanaries het Twentse De Tubanters 1897 uit Enschede. VSCO'61 A1 speelt as. zaterdag eerst thuis en wel om 14.30 uur.

Door in de laatste competitiewedstrijd met 5-2 te winnen van vv Berkum A 1 veroverde VSCO'61 A1 de laatste periodetitel met deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Tegenstander in de eerste ronde was het Zwolse ZAC A 1, dat uitkomt in de Hoofdklasse en strijdt tegen degradatie. Vorige week wisten de pupillen van de succesvolle trainer Wilfred Lans op sportpark De Heughte de blauwwitte Zwolse formatie met 4-1 te verslaan. Doelpunten werden gemaakt door Dominique van de Grift, Eyob Westerink en tweemaal Sander van der Sluis. Een hoofdrol was er voor keeper Alex Grootenhuis, die bij een stand van 2-1 een strafschop van ZAC wist te stoppen.

De return

ZAC A1 probeerde vanaf het eerste fluitsignaal VSCO'61 onder druk te zetten, hetgeen al snel leidde tot een tweetal scoringskansen. VSCO'61 herpakte zich en had met hun directe spel via de snelle Sander van der Sluis, de uitblinkende aanvoerder Dominique van de Grift en de ijverige Stefan van de Grift goede scoringsmogelijkheden maar de ZAC-keeper en het zijnet stonden succes in de weg. Na een half uur spelen was het VSCO'61 A1-keeper Alex Grootenhuis die een vlammend afstandschot keurig over de lat tikte. Hoewel ZAC druk zette, bleek VSCO'61 met haar snelle uitbraken voor meer gevaar te zorgen. Op slag van rust werd de spurtende Sander van der Sluis onreglementair door de ZAC-keeper gestopt. Gevolg: rode kaart en de keeper kon het veld verlaten.

Na de rust slalomde de ingevallen Justin Krooneman door de defensie van ZAC en bood Stefan van de Grift de kans om te scoren, maar schoot naast. De tegenaanval van ZAC werd gevaarlijk, maar doelman Alex Grootenhuis redde bekwaam. Han Vlieger had hierna de openingstreffer op zijn schoen, maar schoot helaas tegen de keeper. Toen de ingevallen Bart Schoonhoven de turbo aanzette was er voor ZAC geen houden meer aan. In combinatie met de VSCO'61 voorwaartsen wist hij snoeihard de 0-1 aan te laten tekenen. De Kanaries werden lankmoedig en kregen al snel de deksel op de neus. De verdediging inclusief keeper werden netjes op het verkeerde been gezet, waarna de gelijkmaker volgde (1-1) Onder luide aanmoedigingen van trainer Jan Verheijen zette ZAC druk, maar VSCO'61 bleef fier overeind. Zelfs had het met de snelle uitvallen de overwinning kunnen pakken. Het bleef derhalve bij een 1-1 gelijkspel.Door dit resultaat is ZAC A1 gedegradeerd naar de Eerste Klasse.

Tweede ronde

VSCO'61 A 1 gaat daarentegen door naar de tweede ronde van de nacompetitie. Op zaterdag 24 mei wordt hiertoe de thuiswedstrijd gespeeld tegen de Twentse club De Tubanters 1897 uit Enschede. Over twee wedstrijden wisten zij Hierden met een 3-3 gelijkspel en een 2-0 zege te overwinnen. Het duel op VSCO'61 sportpark De Heughte zal om 14.30 uur beginnen. Een week later volgt de return in Enschede.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment