OOSTERWOLDE - De toernooicommissie is vol enthousiasme bezig met de organisatie van de diverse toernooien die bij VSCO'61 jaarlijks plaatsvinden. We beginnen zaterdag 24 mei met het VSCO'61 Kanariepietjestoernooi en het toernooienseizoen eindigt voor ons met het traditionele VSCO'61 Berend Elzerman Toernooi, dat gespeeld wordt van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 augustus. Het VSCO'61 Kanariepietjestoernooi zal zaterdagmorgen 24 mei voor de tweede keer georganiseerd worden. Verschillende teams met 'mini's' van de buurtverenigingen zullen aan dit toernooi deelnemen.

Na het Kanariepietjestoernooi is het de beurt aan het VSCO'61 Schoolvoetbaltoernooi. Van dit toernooi zal alweer de achtenveertigste editie gespeeld worden en wel volgens traditie op de vrijdag na Hemelvaart. Dit jaar vrijdag 30 mei. Het toernooi kent hierbij het grootste deelnemersveld sinds jaren en dat komt doordat er dit jaar voor het eerst ook een toernooi is speciaal voor de kinderen uit de groepen 5 en 6. Vanuit deze categorie zullen 7 teams deelnemen. Dit naast 14 jongens- en 13 meisjesteams met kinderen uit de groepen 7 en 8. Inzet is toernooiwinst en afvaardiging namens de gemeentes Elburg en Oldebroek naar de Regiofinales Schoolvoetbal van de KNVB.

De dag na het Schoolvoetbaltoernooi zal het VSCO'61 Sponsorvoetbaltoernooi gespeeld worden. Aan dit toernooi zullen 36 teams deelnemen. Het toernooi is de afgelopen jaren een groot succes gebleken en we zijn vol vertrouwen dat we hier op zaterdag 31 mei een vervolg aan kunnen geven. Naast het voetbal zal dit toernooi ook in het teken staan van omlijstende activiteiten. Hoogtepunt van de avond zal het optreden van de bekende zanger Dennis Wiltink worden. Hij zal onder andere met zijn Nederlandse Top 30 hit 'Samen één' een spetterend optreden verzorgen.

Ook dit jaar wordt weer het VSCO'61 Elabo G-voetbaltoernooi georganiseerd. Dit toernooi zal op 7 juni voor de vijfde keer plaatsvinden en dus is er sprake van een lustrum, dat we niet ongemerkt voorbij zullen laten gaan. We hebben dit jaar met 18 teams een goed bezet deelnemersveld met teams vanuit de wijde regio. Doel van het toernooi is om er een onvergetelijke dag van te maken voor de deelnemers. Naast het voetbaltoernooi zullen er gedurende de dag diverse dingen voor de deelnemers georganiseerd worden. Zo is er een lunch, barbecue, een optreden van Willem van Hooren en zal er de gehele dag een dweilorkest op het sportpark aanwezig zijn.

De week na het G-voetbaltoernooi is het tijd voor de traditionele seizoensafsluiter van VSCO'61, de Familiedag. Deze dag zal in het teken staan van het bekende voetbalgedeelte van de senioren. Daarbij zal er een programma voor de jeugd aangeboden worden. Alle VSCO'61 leden kunnen zaterdag 14 juni in ieder geval in hun agenda reserveren voor een sportieve en gezellige dag op sportpark 'De Heughte'

Het begin van het nieuwe seizoen staat bij VSCO'61 in het teken van het Berend Elzerman Toernooi. Dit jaar alweer de 33'ste editie. Het deelnemersveld zal gelijk zijn aan vorig jaar en naast VSCO'61 zullen hieraan WVF, Flevo Boys en WHC deelnemen aan het toernooi. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op dinsdagavond 5 augustus, de tweede wedstrijd op woensdagavond 6 augustus, waarna op zaterdag 9 augustus de kleine en grote finale plaats zullen vinden.

Al met al biedt de toernooicommissie weer een gevarieerd programma van toernooien aan en we willen iedereen dan ook van harte uitnodigen sportpark De Heughte in de komende weken te bezoeken. De entree zal, behalve bij het Berend Elzerman Toernooi, gratis zijn. We raden u hierbij aan de website van de verenging in de gaten te houden voor specifieke informatie over de verschillende toernooien. Op de website zullen bijvoorbeeld de programmaboekjes gepubliceerd worden. Daarbij zal VSCO'61 naast de hierboven genoemde toernooien betrokken zijn bij een meisjestoernooi, een jeugdtoernooi en het Wijkvoetbaltoernooi van de Gemeente Oldebroek. Het Wijkvoetbaltoernooi voor Oosterwolde wordt op 26 juni bij VSCO'61 gespeeld. VSCO'61 zal ook gastheer zijn voor de gemeentelijke finales, die op 2 juli plaats zullen vinden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment