HARDERWIJK/ELBURG - Woensdag 4 juni gaat de 29e editie van de Parel van de Veluwe van start. Zoals gebruikelijk starten 's ochtens om 10.30 uur de vrouwen voor de wedstrijd over ruim 130 km en 's middags om 15.30 uur de Elite mannen / Beloften voor de wedstrijd over ruim 180 km. Beide wedstrijden voeren de deelneemsters en deelnemers door de bosrijke omgeving van de Noordwest-Veluwe.

De start van het parcours is in Harderwijk en loopt via Staverden, Uddel, Garderen, Vierhouten, Vaassen, Epe, 't Harde, Elburg, Nunspeet, Hulshorst, Hierden weer naar Harderwijk en daar maken de renners nog respectievelijk twee en drie plaatselijke ronden van ruim 10 km.

De start van beide wedstrijden vindt dit jaar voor het eerst plaats op of nabij de Alberdingk Thijmlaan in Harderwijk. De finish vindt, na meerdere doorkomsten in de finishstraat, evenals voorgaande jaren plaats op de Alberdingk Thijmlaan te Harderwijk. De definitieve finish van de vrouwen wordt rond 13.50 uur verwacht. De Elite mannen/Beloften zullen zo rond 19.30 uur finishen.

De toegang is, mede dankzij de vele plaatselijke en regionale sponsoren, ook dit jaar weer geheel "gratis".

Alle informatie, zoals de doorkomsttijden/plaatsen, de deelnemende ploegen en het parcours, is te vinden op www.parelvandeveluwe.nl

Tussen 11:00 en 13:00 uur zullen de vrouwen de gemeente Elburg passeren en tussen 18:00 en 19:00 uur zal de elite door de gemeente rijden. Tijden zijn niet exact weer te geven.

De route zal voor beide wedstrijden vanaf de Knobbel (Eperweg 't Harde) richting Elburg zijn. Via de Zuiderzeestraatweg Oost, Flevoweg, Nieuwstadsweg, Veldweg, Achterwegje, Beekmansweg, Drostenweg, Knibbelweg, Oude Molenweg en de Kolmansweg zal de route richting gemeente Nunspeet zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment